Geschiedenis


Hoe het begon

1 september 1975 is het allemaal begonnen. Oprichter Hans Verbeek had halverwege de jaren zeventig het idee om zelf bloemen te gaan verkopen. Tijdens diverse buitenlandse stages in onder andere Zweden en Frankrijk heeft Hans Verbeek veel ervaring en talenkennis opgedaan. Hij besloot vervolgens om voor zichzelf te beginnen.

De landen Zwitserland, Frankrijk en Zweden waren al snel de 3 exportlanden waar Verbeek eind jaren zeventig, samen met zijn eerste werknemers John en Huig, aan exporteerde. Begin jaren tachtig werd met name Zwitserland een belangrijk afzetland voor Verbeek door de enorme groei in bloemenwinkels. In 1985 zijn we dan ook gestart met een eigen bloemenlijn om onze Zwitserse klanten rechtstreeks te voorzien van bloemen uit Aalsmeer. De bloemenmarkt was in de jaren tachtig aan het bewegen en onze Zwitserse klanten willen de bloemen zien, ruiken en voelen. Dit heeft er toe geleid dat de klanten voor hun eigen winkel werden bediend vanuit onze vrachtwagens. Dit bedrijf bestaat nu nog steeds, maar draagt nu de naam Schwyz Flowers.

Vanaf 1990

Het bedrijf Verbeek groeide en al snel kwamen er klanten vanuit andere exportlanden bij, zoals: Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Malta en Rusland. Er ontstond een omwenteling in het bedrijf van verkoop in bosjes bloemen naar volle eenheden. Op dat moment groeide onze volumes en waren wij genoodzaakt te verhuizen naar een grotere veilinglocatie binnen het toenmalige Verenigde Bloemenveiling Aalsmeer (VBA).

In 1995 is de naam Verbeek samen met Oldenburger Transport en De Ridder Transport steeds meer naam gaan krijgen in de Scandinavische landen. Al gauw gingen wij bloemen exporteren naar groothandelaren en Cash & Carries in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. Op de dag van vandaag is Verbeek gespecialiseerd op de Scandinavische markt.

Vanaf 2006

In 2006 besloot Hans Verbeek dat het tijd was om het stokje over te dragen aan zijn zoons Robert en Martijn. Onder leiding van hen is Verbeek Export naast een toonaangevende ook een vooruitstrevende onderneming geworden met een heldere toekomstvisie. Met een uitgebreid assortiment, gebruiksvriendelijke webshop, persoonlijke service en moderne technologieën weten wij als geen ander onze klanten van een kwalitatief assortiment bloemen te voorzien.

Ons missie: dé toonaangevende bloemenleverancier worden binnen Europa en Scandinavië.